2946 sayılı kamu konutları kanunu

2946 sayılı kanun nedir?

Madde 1 – Bu Yönetmeliğin amacı, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usül, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları tesbit etmektir.

Askeri lojmanlarda kimler kalabilir?

subay/astsubay ve ailelerine devlet tarafından tahsis edilen ikamet konutudur. bazı garnizonlarda askeriye adına calıshan hakim, saglıkcı vb devlet memurlarının da aileleri ile beraber ikamet ettikleri *genellikle kantin, sinema vb sosyal imkanları bulunan konutlara verilen ad.

Lojmana kimler başvurabilir?

a) Bakanlar ve Milletvekilleri, b) Bakanlar Kurulunca tespit edilmiş olan kalkınmada öncelikli yörelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahrumiyet yerlerindeki üniversitelerden sosyal tesislerini tamamlayamamış olanların mahallen temin ve görevlendirilmesi mümkün bulunmayan personeli, c) (Değişik:…

Lojman kiraları ne kadar?

Yeni bedeller, 15 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak. Açıklanan tebliğ kapsamında kamu lojmanları kirası kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekaresi 3 lira 62 kuruş, kalorifersiz konutlarda metrekaresi 5 lira 66 kuruş ve kaloriferli konutlarda metrekaresi 7 lira 43 kuruş olacak şekilde belirlendi.

Evi olan devlet memuru lojmanda oturabilir mi?

Memurları en fazla rahatsız eden konulardan birisi de birden fazla konutu olmasına rağmen hala kamu konutunda oturmalarına izin verilenlerdir. Eğer gerekli düzenleme yapılmazsa bir memurun bin tane evi olsa dahi görev tahsisli konutta oturmasına hiçbir engel olmayacak.

Lojmanda kalanlar hangi giderleri öder?

Lojmanda kalanlar hangi giderleri öder?: Lojmanda kalanların karşılamakla yükümlü olduğu giderler arasında su tesisatının bakımı, lavabo onarımı, lavabo sifonlarının bakım, onarım ve yenilenmesi gibi onarımlar bulunuyor…

Bekar personele lojman verilir mi?

Lojman tahsis komisyonları Devlet memurlarının lojman taleplerini belirtilen mevzuat çerçevesinde değerlendirmek suretiyle hak sahibine sıra tahsisli kamu konutunu tahsis etmesi gerekir. … Ancak bekar Devlet memuru rızası ile diğer bekar memurlarla lojmanda kalmasına yasal bir engel bulunmamaktadır.

About the Author

You may also like these