4915 sayılı kara avcılığı kanunu

4915 sayılı kanun nedir?

4915 sayılı Kanunda Orman Genel Müdürlüğüne de av ve yaban hayatının korunması ile av hayvanlarına ve eşyalara el koyma yetkisi verilmektedir.

4915 sayılı kanun ne zaman çıktı?

Bu nizamname, av hayvanlarının korunması ve avcılığın düzenlenmesi amacıyla 13 Mayıs 1937 tarihinde 3167 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun yürürlüğe girmesine kadar geçerli olmuştur. 11 Temmuz 2003 tarihinde yürürlüğe giren 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile günümüz koşullarına uygun avcılık ilkeleri belirlenmiştir.

Kaçak avlanmanın cezası ne kadar?

Bu Kanuna göre alınması gereken avcılık belgesini almadan avlananlara üçyüz Türk Lirası; avlanma izni olmadan avlananlara ise yüzelli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Yabancı avcılık belgesi veya geçici avcılık belgesi almadan avlananlara bin Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Mühre ile avlanmak yasak mı?

Ancak rüzgârla hareket eden basit yapıdaki her türlü ses çıkarma özelliği taşımayan motorlu ve mekanik mühreler ile hayvan sesi çıkaran nefesli düdükler avlanmada kullanılabilir. Avlanma amacı dışında da olsa canlı mühre ve çığırtkanlar, avlaklarda vasıta içinde ve açıkta her ne koşulda olursa olsun bulundurulamaz.

Yasal avcılık hangi esaslara göre yapılır?

Madde 6 – Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silâh, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır. Zehirle avlanmak yasaktır.

Avcılık suç mu?

2l/son fıkra. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu, md. 24/2. Bu suç, 2i. maddenin son fıkrasında düzenlenmiştir. Maddenin son fıkrasına göre, avlanmak suretiyle, bir canlı türünün yok olması tehlikesine ya da ekolojik dengenin bozulması tehlikesine neden olunması suç olarak nitelendirilmiştir.

2021 ve 2022 av sezonu ne zaman açılıyor?

Ülkemizde 20212022 Av Dönemi 21 Ağustos 2021 tarihinde başlayacaktır. Merkez Av Komisyonu, Av Döneminde geçerli olmak üzere ülkemizde kara avcılığıyla ilgili aşağıda yer alan avlanma usul ve esaslarını belirlemiştir. Alınan karar 11 Ağustos 2021 tarihli ve 31565 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

About the Author

You may also like these