Anlaşmalı evlilik nedir

Evlilik sözleşmesi, evli veya evlenecek çiftlerin evlilik aşamasında ve gelecekte evliliklerinin bitmesi durumuna karşılık sıklıkla imzaladıkları bir sözleşmedir. Esasen çiftlerin sahip oldukları malların paylaştırılması konusunda anlaşmaya varılmasına dayanır.

Anlaşmalı evlilik olur mu?

Sözleşme Yapılması Zorunlu mu? Evlilik sözleşmesi, mal ayrılığı sözleşmesi yapılması zorunlu değildir. Çiftler evlenmeden önce, evlilik (resmi nikah) esnasında veya evlendikten sonra sözleşme yapabilirler. Sözleşmenin yapılmaması durumunda TMK gereğince "edinilmiş mallara katılma rejimi" geçerli olur.

Evlilik anlaşması nasıl yapılır?

Mal rejimi sözleşmesi- Evlilik sözleşmesi geçerli olması için resmi şekilde (noterde) yapılmalıdır. Sözleşme noter tarafından resen düzenleme şeklinde yapılır. Sözleşmenin yapılması gibi, değiştirilmesi, ortadan kaldırılması da aynı şekle tabi olur. Eşler evlilik sözleşmesi yapmak zorunda değillerdir.

Evlilik sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Ancak eşler bu seçim haklarını Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girdiği tarih olan 01.01.2002 tarihinden itibaren bir yıl içinde kullanmak zorundalardır. Bu süre dolduktan sonra geçmişe yönelik mal rejimi değiştirmeleri engellenmiştir.

Evlilik sözleşmesi nafakayı engeller mi?

Taraflar asla çocuk yapmayacaklardır. Taraflar evlendikleri tarihten itibaren 3 yıl süre ile çocuk yapmayacaklardır. Her ne sebeple olursa olsun boşanma halinde taraflar birbirlerine nafaka ödemeyecektir. … İçilmesi halinde boşanma sebebi olarak kabul edilecek tazminat ve nafaka isteyemeyecektir.

Evlilik sözleşmesi yoksa ne olur?

Herhangi bir evlilik sözleşmesi yapılmamış ise geçerli olan mal rejimi, yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimidir. Edinilmiş mallara katılma rejimini eşler evlilik sözleşmesi yaparak seçemezler. Zira var olan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimidir.

Evlenmeden önce alınan mallar ortak mı?

Malın kendisi yine evlilik birliği öncesinde malı alan kişiye aittir. … Ayrıca belirtmek gerekir ki evlenmeden önce ödenen bir miktar varsa bu miktar da ödemeyi yapan tarafın kişisel malıdır, edinilmiş mal sayılamaz. Evlenmeden önce alınan mallar Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kişisel mal olarak kabul edilmiştir.

Mal ayrılığı nasıl yapılır?

Mal rejimi değişikliği yapmak için taraflar isteklerini kanuna uygun olmak kaydı ile, sözleşme haline getirerek notere giderler ve noter tarafından onaylanan yazılı belge, taraflar tarafından imzalandığında sözleşme hazır hale gelir.

About the Author

You may also like these