Arapçada nekre ne demek

Ma'rife kelimesinin zıttı olan nekre, sözlük anlamı itibariyle 'tanınmayan, bilinmeyen' anlamında bir sıfattır. Terim olarak kelimenin ma'rife formlarından arınmış yalın halidir.

Marife Arapcada ne demek?

Marife: Marife, nekranın zıddıdır. Söylendiği zaman, kimden veya hangi şeyden bahsedildiği tam olarak anlaşılan, belirli bir kimseden veya hangi şeyden bahsedildiği tam olarak anlaşılan, belirli bir kimseyi veya şeyi gösteren isimlerdir.

Bir kelimenin Nekra olması ne anlama gelir?

Nekra (Belirsiz) İsimler Belirsiz bir nesneyi işaret eden, başına harf-i tarif (el takısı / belirlilik takısı) almamış veya diğer marife isim kategorilerinden hiçbirine girmeyen isimlerdir.

Nekre Marife ne demek?

Marife, kelimenin başında …ال vardır. Özel isimler, zamirler, ism-i işaretler, ism-i mevsuller, muzaaf olan kelimeler marife isimdir. Nekra, kelimenin sonunda tenvin işareti, iki üstün, iki ötre, iki esre var ise bu kelime nekra bir isimdir.

Arapça el takısı ne anlama gelir?

İsimlerin başına gelen “belirtme edatı” ( ال ) dır. Bir isimde aynı anda hem belirlilik eki (harfi tarif) hem de çift hareke (tenvin) bulunmaz. Çünkü belirlilik eki, ismin belirli bir isim olduğunun, kelimenin son harfinin alacağı çift hareke ise belirsiz bir isim olduğunun işaretidir.

Müzekker nedir ne demek?

Arapça´da isimler cinsiyet bakımından müzekker ve müennes yani eril ve dişil olarak ikiye ayrılır. Erkek olarak kabul edilen varlığı gösteren kelimelere müzekker yani eril; dişi olarak kabul edilen varlığı gösteren kelimelere müennes yani dişil kelimeler denir.

Mebni ne demek tanımı?

Arapçada, kelimeler cümle içinde bulundukları duruma göre yani bir görev aldıkları zaman sonlarında harf veya hareke değişiklikleri olur. … İşte sonlarında bu tarz değişiklikler olmayıp sabit kalan kelimelere Arapçada mebni denir.

Alem özel isim mi?

Arapçada Özel İsimlerözel isim” anlamında kullanılan bir dil bilgisi terimidir. Gramerde “Alem” olarak da bilinir. Alem kelimesi aslında “bilmek” anlamındaki علم [alime] fiilinden türemiştir.

About the Author

You may also like these