Badem iç kurdu ilaçlama

Badem iç kurdu ne zaman atılır?

Badem içkurdu ile bulaşık tüm bahçelerde, hasat sırasında veya kış aylarında ağaçlar üzerindeki ve yere dökülen kurtlu bademler toplanarak imha edilmelidir.

Badem ne zaman Ilaclanir?

Yeni bahçe tesis ederken hastalığa dayanıklı badem çeşitleri dikilmelidir. Kimyasal Mücadele: Sonbaharda yapraklar u oranında dökülünce birinci, ilkbaharda çiçek tomurcukları patladığı ve kırmızı uçların görüldüğü pembe dönemde ikinci ilaçlama uygulanır.

Badem Kurtlanır mı?

Badem ağaçlarında çeşitlere göre meyvenin kurtlanma oranında farklılıklar olduğu bilinmektedir. Eğer bu kurtlanmayan çeşitler pomolojik özellikleri uygunsa, yeni tesis edilecek bademliklerde bu çeşitler tercih edilmelidir.

Iç kurdu ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Badem ağacı neden Sakızlanır?

Hastalığın etmeni, Agrobacterium tumefaciens adlı bir bakteridir. Bu bakteri, kök boğazında urlar oluşturur, iletim demetlerinde öz su faaliyetini büyük ölçüde engeller. Yapraklar sararır, gelişme yavaşlar, gövde ve dallarda sakız oluşur, sonuçta ağaçlar kurur. Genç ağaçlar daha fazla etkilenir.

Badem ağacı yaprağı nasıl olur?

Badem ağaçlarının yaprakları açık yeşil ve koyu yeşil arasındadır. Yapraklarının kenarları ise dişlidir. l Çiçek tomurcukları, farklı yaştaki dallar ile bunlar üzerinde bulunan 2 ve 13 cm uzunluğundaki buket adı verilen kısa meyve dallarında bulunur.

Badem ağacına gübre ne zaman verilir?

Söz konusu olgun badem ağaçları olunca, yaygın olarak uygulanan üç değişik gübreleme şemaları vardır. Birinci şemaya göre, her olgun ağaç başına yılda iki kez 3,6 – 5,4 kg NPK 12-12-17 + 2MgO gübreleme uygulanır, ilk gübreleme kış sonunda (Şubat) ve ikincisi bahar sonu – yaz başı (Mayıs-Haziran) gibi uygulanır.

About the Author

You may also like these