Bebekler neden hırlar

Bebekler neden hırıltılı nefes alır?

Özellikle yeni doğmuş ve birkaç aylık bebeklerde görülen hırıltının sebebi burunlarında bulunan kıkırdaklardan oluşan nefes yollarının normal insanlara göre daha dar olmasıdır. Ayrıca bebeklerin bronşlarının çok küçük olması nedeniyle burada biriken balgam benzeri sıvılar, bebeğin nefes almada zorlanmasına sebep olur.

Bebeklerde emerken neden hırıltı olur?

Yenidoğan bebeklerde sık karşılaşılan hırıltılı solunumun en önemli nedeni, bebeğin kıkırdaklardan oluşan nefes yollarının yetişkinlere kıyasla çok daha dar olmasıdır. Aynı zamanda bebeklerin bronşlarının çok ufak olması nedeniyle burada biriken balgam benzeri sıvılar, bebeklerin enfes almasını güçleştirmektedir.

Banyo yaptırmak bebeği büyütür mu?

Bazı bebekler banyodan sonra çok rahatlar ve güzel uyur. Büyüme hormonu uykuda salgılandığından indirekt yolla banyo, bebeğin büyümesine katkı sağlayabilir.

Hırıltısı olan bebeğe ne yapılır?

Bebeklerde hırıltı, ortamın nem dengesini ayarlayarak ve bebeğinizin burnunu düzenli olarak aspiratörler ile temizleyerek en aza indirilebilir. Bebekler kolay nefes alabildikleri zaman hırıltı son bulur. Bu nedenle bebeğinizde göğüs hırıltısı bulunuyorsa bunun sebebi burnunun tıkalı olmasından kaynaklanabilir.

Nefes alırken hırıltı sesi nasıl geçer?

Bunlardan ilki buhar tedavisi olarak öne çıkıyor. Sıcak, nem açısından zengin olan havanın solunması, sinüslerin temizlenmesi ve hava yollarının açılmasını sağlıyor. Bu solunum yaparken suyun içerisine nane yağı da ilave edilebilir. Bunun nedeni ise nanenin ağrı giderici ve anti-enflamatuar etkilere sahip olması.

Bebeklerde hırıltı kaç gün sürer?

Çoğu çocuk, ilk kez hastalandıktan 2-5 gün sonra iyileşmeye başlar, ancak hırıltı 1 hafta veya daha uzun sürebilir.

Banyo yapan bebeği rahatlatır mı?

Banyo yapmak sinirli bir bebeği sakinleştirir Uzun bir gün sonunda sakinleşmek ve rahatlamak için güzel bir banyo gibisi yoktur. Özellikle banyo sonrası bir masaj oldukça rahatlatıcıdır. Küçüğünüzü bir havlunun üzerine koyun ve vücuduna meyve veya sebze yağıyla yavaşça masaj yapın. Pek çok çocuk bundan hoşlanacaktır.

About the Author

You may also like these