Beloc ampul nedir ne için kullanılır

Beloc (metoprolol), kalp atım hızını yavaşlatmaya yarayan reçeteli bir beta blokerdir. Hipertansiyon, göğüs ağrısı, kalp yetmezliği, çarpıntı, aritmi tedavisinde ve migren ataklarını engellemek için kullanılır.

Beloc ne kadar sürede etki eder?

Emilim : BELOC ZOK'un biyoyararlanımı 0-40'dır. Plazma yarılanma ömrü 3-5 saattir. Oral uygulama sonrası emilim tamamlanır ve madde tüm gastrointestinal kanal boyunca ve kolonda absorbe olur.

Beta bloker ampul hangi durumlarda kullanılır?

Beta blokerler, akut kalp krizlerinin tedavisinde ve tekrarlayan kalp krizlerinin önlenmesinde önemli ilaçlardır. Kalp krizi hastalarında beta blokerlerin kalp kasının oksijen ihtiyacını azalttığı, tehlikeli kalp ritimlerinin riskini azalttığı ve kalp fonksiyonlarını düzelttiği gösterilmiştir.

Betablok Ne ilacı?

BETABLOK SDK, hipertansiyonlu hastalarda, hem ayakta hem de yatar durumda ve egzersiz sırasında kan basıncını 24 saatten daha uzun süre belirgin olarak düşürür.

Beloc ile Saneloc aynı mı?

her bir kontrollü salım tabletinde 50 mg metoprolol tartarat a eşdeğer 47.5 mg metoprolol süksinat içeren kardiyoseleftif beta blokör ilaç.yani bildiğin tansiyon ilacı. uzun süredir piyasada bulunan beloc zoc un eşdeğeri. yalnız beloc un aksine 20 değil 30 tablet içerir.sandoz firması piyasaya sürmüştür.

Beloc hangi saatte alınmalı?

Hipertansiyon: Önerilen günlük doz sabahları tek doz ya da sabah- akşam iki doza bölünerek 100-200 mg'dır. Kalp krizinden sonra: Günlük olarak sabah-akşam iki doza bölünerek ya da tek doz olarak 200 mg'dır. Angina pektoris: Günlük olarak sabah-akşam iki doza bölünerek ya da tek doz olarak 200 mg'dır.

Beloc zok ne kadar süre kullanılmalı?

kardiyoselektif b-bloker olup kontrollü ve salımlı film tablettir. oldukça yaygın kullanıma sahip, antihipertansif bir ilaç. kontrollü salım sebebiyle zok ekine sahiptir. bu yüzden 24 saatlik aralıklarla alınmalıdır. iki doz alınacak olsa bile doz gün içinde ikiye bölünmemeli, tek seferde alınmalıdır.

Beta bloker ilaçları hangileri?

Yüksek tansiyona neden olan damar sertliği, ritim bozukluğu veya çarpıntı durumlarında sıklıkla tercih edilen beta blokerler (beloc, vasoxen, dilatrend, dideral, concor, tensinor v.s.) kalpteki beta reseptörleri bloke ederek kalbin telaşlı çalışmasının önüne geçer.

About the Author

You may also like these