Bursa kayhan cantık

Cantık nerede meşhur?

Asıl ismi Tatar pidesi olan ve Bursa'da bir pidecinin Bursa'ya has şekilde ürettiği cantık, özel mayalanmış 125 gram hamur içerisine 60 gram dana kıyması ve çeşitli baharatlar konularak yapılıyor. Odun ateşiyle yakılan fırınlarda 3 dakika pişirilen cantık servise sunuluyor.

Cantık ne kadar?

Bursa'da hemen hemen bütün pide salonlarında yıllardır yapılan cantık, hem fiyatı hem de lezzetiyle genellikle öğle yemeklerinin vazgeçilmezi olarak dikkati çekiyor. Kıymalı, kuşbaşılı, peynirli, kaşarlı ve yumurtalı yapılan cantık, tanesi 3,5 ila 5 lira arasında satılıyor.

Cantık içi nasıl hazırlanır?

Cantık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce yoğurma kabında kuru maya, şeker ve süt alınır ve üzeri örtülerek 10 dk bekletilir.
  2. Köpüren maya ya diğer sıvılar ve en son un eklenir.
  3. Üzerine streç film örtülerek kontrollü bir şekilde ve 45 dk mayalandırılır.
  4. Tüm iç harç malzemeleri karıştırılır ve dolapta dinlenmeye bırakılır.

Cantık hamuru nasıl yapılıyor?

Cantık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta maya, toz şeker, ılık su ve sütü karıştırın. …
  2. 5 dakika beklettikten sonra, üzerine yumurta akını, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
  3. Ayrı bir geniş kaba unu ortası havuz olacak şekilde açın.

Cantık nerenin yemeği?

Cantık (Kırım Tatarcası: Yantıq) Kuzu ve baharatlarla taze hamurdan yapılan, çibörek'in aksine, yağsız, tavada kızartılan bir börek türüdür. Kırım Tatar mutfağının ana ulusal yemeklerinden biridir.

Cantık yanına ne gider?

Pidenin Yanına Ne Gider? 10 Farklı Tarifle Enfes Menü Hazırlama

  • Pidenin Yanına Ne Gider? …
  • 1) Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır?
  • 2) Terbiyeli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
  • 3) Yoğurtlu Ispanak Çorbası
  • 4) En Kolay Kısır Tarifi.
  • 5) 10 Dakikada Pratik Ezme.
  • 6) Kızarmış Patates Salatası
  • 7) Közlenmiş Patlıcan Salatası

Gerçek kıymalı pide hamuru nasıl yapılır?

Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır? Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ekleyin, karıştırın ve kabarması için bir kenarda 10 dakika kadar bekletin. Ardından üstüne sıvı yağı ekleyip, bir çırpma teli ile çırpın. Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzunu ekleyip, yoğurmaya başlayın.

About the Author

You may also like these