Cevizli sucuk nasıl yapılır

Nefis Yemek Tarifleri nden cevizli sucuk nasıl yapılır?

Evde Cevizli Sucuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ceviz içlerini dikiş iğnesi ile (en ince olanından) ipe diziyoruz.
  2. Cevizler düşmesin diye ipin alt kısmına kürdan bağlayabilirsiniz. …
  3. Sonra bir çubuğa bağlıyoruz biz oklavayı tercik ettik.
  4. Sonra derin bir tencereye üç su bardağı pekmez 4 su bardağı su ekleyip ateşe alırız.

Mardin cevizli sucuk nasil yapılır?

Mardin yapımı cevizli sucuğun özelliği ise üzüm şırası ve beyaz toprak kullanılarak yapılmasıdır. Cevizler yıkanır, ıslakken ipe dizilir. Bu arada üzüm şırası da hazırlanır, içine biraz un ve beyaz toprak atılır. Cevizler karışıma batırılıp zaman geçirmeden çıkarılır, kurutulur.

Cevizli sucuk içinde neler var?

Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pekmez.
  • Yarım kilogram ceviz içi.
  • 4 su bardağı su.
  • Yarım su bardağı nişasta.
  • Yarım su bardağı un.
  • Yarım su bardağı şeker.

Nov 6, 2013

Cevizli sucuk güneşte kurutulur mu?

Daha sonra ipe dizilen cevizler, birkaç kez pekmeze batırılarak cevizli sucuk haline getiriliyor. Son olarak pestil çeşitleri evlerin damları ve bahçelerinde 15 derece sıcaklığa ulaşan kış güneşinin önünde kurutmaya bırakılıyor ardından da kuruyan pestiller taze olarak satışa sunuluyor.

Cevizli sucuk nasil sert olur?

Çünkü cevizli sucuk buzdolabında bekletildiği takdirde çok sert ve tüketilmesi zor bir hal alabilir. Bunun yerine cevizli sucuğun muhafazası için oda sıcaklığını aşmayan, güneşten uzak ve kuru bir alan idealdir.

Cevizli sucuk kaç günde kurur?

Cevizli sucukların kuruması için uygun bir yere asın. 2 gün bu şekilde beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ballı Cevizli sucuk nasıl yapılır?

Daha önce sucuk şekli verilerek uzun iplere dizilip kurutulan ceviz içi hazırlanan karışıma batırılıyor. Kazanlardan alınarak kurutulmaya bırakılan ballı ceviz sucuklar bir müddet güneşte kurutuluyor. Daha sonra ufak parçalar haline getirilen sucuklar, kış sofraları için hazır hale geliyor.

About the Author

You may also like these