Dolandırıcılıktan ceza aldım

Dolandiriciliktan kac yil Yatilir?

Bu maddeye göre, basit dolandırıcılık suçunda fail 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Madde metninde hapis cezası ve adli para cezası birlikte aynı yaptırımın birer parçası olarak düzenlenmiştir. Yani faile hem hapis cezası hem de adli para cezası aynı anda verilir.

Dolandırıcılar ne kadar ceza alır?

TCK md.157'de düzenlenen basit dolandırıcılık suçunun cezası, 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası 10.000 güne kadar adli para cezasıdır. TCK md. 158/a,b,c,d,g,h,i fıkralarında düzenlenen nitelikli dolandırıcılık suçunun cezası, 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ve 10.000 güne kadar hapis cezasıdır.

Dolandirildim banka parayı verir mi?

Dolandırıldım paramı geri alabilir miyim? Dolandırıcılık eğer banka aracılığı ile gerçekleşmiş ise ve henüz para söz konusu hesaba geçmemiş ise, banka durumdan anında haberdar edilerek söz konusu para üzerine bloke konulması talep edilebilir. … Çoğu zaman bu gibi durumlarda banka bir sorumluluk kabul etmemektedir.

Nitelikli dolandırıcılık ta zaman aşımı kaç yıl?

Kamu kurum ve kuruluşlarının zarar görmesi gibi nitelikli dolandırıcılık suçu işlenmesi halinde savcılık tarafından kamu davası açılabilir. Dolandırıcılık suçunun soruşturulması için şikayete gerek bulunmamaktadır. Nitelikli dolandırıcılık suçunda zamanaşımı süresi yoktur.

Dolandırıcılıkla ilgili suç duyurusu nasıl yapılır?

Şikâyet Süreci En yakınınızdaki karakola veya savcılığa giderek ilgililer hakkında şikâyetçi olabilirsiniz. Basit dolandırıcılık suçları uzlaştırmaya tabiidir. Basit dolandırıcılık suçu mağduruysanız şikâyetçi olduktan sonra dosyanız uzlaştırma bürosuna gönderilerek uzlaştırma süreci başlatılır.

Alacak verecek meselesine hangi mahkeme bakar?

Dolandırıcılık suçunun basit hali TCK (m.157) bakımından görevli mahkeme asliye ceza mahkemeleridir. Nitelikli haller bakımından ise (TCK m.158) ağır ceza mahkemeleri görevlidir.

Telefon Dolandiriciliği mağdurları ne yapmalı?

Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.

About the Author

You may also like these