Evde sosis yapmak

Evde sosis nasıl pişer?

Pastırmayı bıçakla küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin. Tüm malzemeyi mutfak robotuna alıp macun kıvamına gelene kadar çekin. Ardından etinizi dörde bölüp yine aynı şekilde kağıtlara sarın ve haşlayın. Haşladığınız sosisleri tavada 1-2 dakika çevirdikten sonra yiyebilirsiniz.

El yapımı sosis nasıl yapılır?

Yağı bir tavaya alın, ısıtın ve içerisine salçayı alıp, kokusu çıkana dek kavurun. Ardından sıcak suyu, baharatları ekleyin ve son olarak çizdiğiniz sosisleri ilave edin. Hepsini birlikte 10 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Sosis neyle yapılıyor?

Sosis, içinde hayvan eti bulunan, genellikle baharatla yoğurularak, hayvan bağırsağı içinde yarı ya da tam pişirilerek hazırlanan gıda maddesidir. Tipik olarak, bir sosis geleneksel olarak bağırsaktan, ancak bazen de sentetik malzemelerden yapılmış bir kasada oluşturulur.

Sosis neye doldurulur?

Sosis nasıl yapılır – bazı pratik ipuçları Yağlı eti ince ince öğütün ve yağsız eti daha büyük parçalar halinde doğrayın. Bağırsağı etle doldururken, bağırsağın patlamaması için üzerine çok fazla et koymamayı hatırlamakta fayda var. Bağırsak etle doldurulduktan sonra sosis sıcak olarak içilmelidir.

Sosis haşlanır mı kızartılır mı?

Sosisler ön pişirmeden geçtiyse 10 dakika, geçmediyse ortalama 30 dakika içinde pişecektir. Sosisler pişerken ara sıra farklı tarafa çevirmeyi unutmayın. Sosisleri haşladıktan sonra dışının çıtırlaşmasını istiyorsanız, tavayı ısıtıp içerisine yağ ekleyin. Sosisleri tavada 1-2 dakika kızartıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Gravyerli sosis nasıl pişirilir?

Haşlama: kısık ateşte sosisler suyun yüzeyinde çıkana kadar haşlanır. Tavada: 4 dakika sıcak suda tuttuktan sonra üzerine çizik atın ve orta ateşte çevirerek 7-8 Dakika pişirin. Mangalda: Sosislerin üzerine çizik atın ve düşük ateşte çevirerek, 8-10 dakika pişirin. Dışındaki kılıf ile tüketmeniz önerilir.

Kızarmış sosis nasıl yapılır?

Sosis Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sosisleri yıkayıp kuruluyoruz.
  2. Sosislerin her birinin iki ucundan da dörde bölüp orta kısımı kesmeden bırakıyoruz.
  3. Tavamıza biraz yağı çok koyuyoruz. …
  4. Kızmış yağımıza sosislerimizi atıp arada karıştırarak kızartıp servis ediyoruz.

Apr 1, 2015

About the Author

You may also like these