Genital akıntı için ilaç

Kokulu akıntı için hangi ilaç kullanılır?

Vajinal akıntıda tipik olarak balık kokusu bulunmaktadır. Ayrıca ilişkide ağrı görülür. Tedavisinde, ağızdan ve vajinal yoldan (özellikle metronidazol ve ornidazol grubu) antibakteriyel ilaçlar kullanılır.

Kadınlarda akıntı nasıl önlenir?

Tedavi vajinal akıntıya neden olan faktörlere göre değişiklik gösterir. Örneğin, akıntı maya enfeksiyonlarına bağlı ise genellikle krem ​​veya jel formunda vajinaya uygulanan antifungal ilaçlar ile tedavi edilir. Bakteriyel vajinozis tedavisinde ağızdan antibiyotik verilir veya antibiyotikli kremlerle kullanılır.

Vajinada koku ve akıntı nasıl geçer?

Vajinada kötü kokunun geçmesi için öncelikle temizliğe dikkat edilmelidir. Vajinanın hava alması ve kuru tutulması gerekmektedir. Pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı, sentetik çamaşırlar giyilmelelidir. Pamuklu iç çamaşırı ve kıyafetler cildin hava almasını sağlar ve bu sayede vajinada kötü kokulu akıntıyı önler.

Kokulu akinti neyin belirtisi?

Beyaz, kalın ve peynir kesiği gibi görünen akıntı mantar enfeksiyonu habercisidir. Beyaz-gri, yapışkan ve kötü kokulu akıntı bakteriyel vajinozis belirtisidir. Vajinal akıntının rengi, kokusu, dokusu değiştiğinde ağrı, yanma ve başka durumlar da söz konusu ise hızlıca doktora görünmeniz önerilmektedir.

Balık kokulu akıntı neden olur?

Kadınlarda yaygın olarak görülen balık kokulu akıntı çoğunlukla doğal olmayan akıntılar arasında yer alır. Balık kokulu vajinal akıntınız varsa bakteriyel bir enfeksiyon geçiriyorsunuz demektir. Balık kokulu akıntı tedavisi için antibakteriyel ilaç kullanmanız gerekir.

Menopoza giren kadının akıntısı olur mu?

Yumurtalık faaliyetinin sona ermesinden sonra oldukça sık görülen bir akıntı şeklidir. Menopozdaki kadınların % 45'inde oluşmaktadır.

Vajinal akıntıya ne iyi gelir evde çözüm?

–Çay ağacı yağı sürmek, -Bol bol yoğurt tüketmek (özellikle ev yoğurdu), –Vajinal bölgeye üzüm sirkesiyle banyo yaptırmak, – Demirhindi çayı içmek (Günde iki kere).

About the Author

You may also like these