Hayat boyu öğrenme projesi nedir

Projenin amaçları ve temel faaliyetleri Hayat Boyu Öğrenme Programı, hayatlarının hangi aşamasında olurlarsa olsunlar, insanların heyecan verici öğrenme deneyimlerinde yer almalarını ve Avrupa'da eğitim ve öğretim sektörünün geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlamıştır.

Hayat boyu öğrenme faaliyetleri nelerdir?

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları arasında Yaygın eğitim programları, yetişkin eğitimi okuma – yazma faaliyetleri, Halk eğitim, Mesleki eğitim, Açık Öğretim okulları, Yüksek öğretim, Yurtdışı eğitim olanakları, engelsiz öğrenim ve e- öğrenme kaynakları yer alıyor.

Hayat boyu öğrenme projeleri nelerdir?

Hayatboyu Öğrenme programının bünyesinde dört adet sektörel alt program (Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig) ve bunlara ek olarak Ortak Konulu Program (Transversal) ve Jean Monnet programı bulunmaktadır.

Hayat boyu öğrenme kimleri kapsıyor?

a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler. b) Emekli öğretmenler. c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri. ç) Resmi kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler.

Hayat boyu öğrenmenin amaçları nelerdir?

Yaşam boyu öğrenmenin amacı, bireylerin bilgi toplumuna uyum sağlamaları ve bu toplumda yaşamlarını daha iyi kontrol edebilmeleri için ekonomik ve sosyal hayatın tüm evrelerine aktif bir şekilde katılımlarına imkân vermektir (Berberoğlu, 2010).

Hayat boyu öğrenme becerileri nelerdir?

Yeterlikler: Yaşam boyu öğrenmenin temel yeterlikleri; ana dilde iletişim becerileri, yabancı dilde iletişim becerileri, matematik okuryazarlığı ve fen ve teknolojide temel yeterlikler, dijital yeterlikler, öğrenmeyi öğrenme yeterliği, sosyal ve vatandaşlığa ilişkin yeterlikler, girişimcilik ve kültürel ifadelendirme …

Hayat boyu eğitim kurumları nelerdir?

Hayat boyu öğrenme kurumları Genel Müdürlüğe bağlı hayat boyu öğrenme faaliyetlerini düzenleyen halk eğitimi merkezi, olgunlaşma enstitüsünü ve açık öğretim okullarını kapsıyor.

Proje tabanlı öğrenme yöntemi nedir?

Proje tabanlı öğrenme, öğrencilerin yaşamlarında karşılaşabilecekleri problemleri sınıf ortamında farklı disiplinlerle bağlantı kurarak bir senaryo çerçevesinde çözmeye çalıştıkları öğrenme yaklaşımıdır.

About the Author

You may also like these