Islak keke sos sıcak mı dökülür

Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Yani kekin de sosunun da sıcak olması oldukça mühim.Sep 20, 2018

Islak kekte sos ne zaman dökülür?

Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır. Kaynayınca altı kapatılır. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.

Islak keke sosu nasıl dökülür?

Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Hem kek hem de sosun sıcak olması ıslak kek yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri. Kekiniz soğuk sosunuz sıcak ya da sosunuz soğuk kek sıcak kalmışsa kekiniz yeterince ıslanmayabilir.

Islak keke süt ne zaman dökülür?

*Kekimiz piştikten sonra fırından alıp 5 dk dinlendirip dilimliyoruz ve üzerine 1 bardak soğuk sütü döküyoruz. DİLERSENİZ KEKİNİZ ÜZERİNE PUDİNG ,ÇİKOLATA SOSU, VEYA BEYAZ ÇİKOLATA SOSU DÖKEBİLİRSİNİZ.

Islak kekin sosu kaç dakikada pişer?

Islak Kek (Sosu Pişen) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Ardından yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımızı yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Islak kek kaç saat dinlenmeli?

Kekiniz zaten süngerimsi kıvamda olmalı. Üzerine kenara ayırdığınız kakaolu sosu dökün. Tamamını çekmesi için keki dinlenmeye bırakın. Sosu çekince 1 saat dolapta bekleyip servis edebilirsiniz.

Sade kekin üstüne çikolata sosu dökülür mü?

Önceden tereyağı ile yağlayıp un sertiğiniz kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra soğumaya alın. … Soğuyan kekin üzerine ılınmış çikolata sosunu azar azar dökün. Sos iyice donduktan sonra kekinizi keserek servis edebilirsiniz.

Kekin ıslak olması için ne yapmalı?

Özellikle yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması son derece önemlidir. Çırpmak: İkinci püf noktası ise yumurta ve şekeri köpükleninceye kadar çırpmaktır. Şeker, yumurtanın içerisinde erimelidir. Islak kekin kıvamı, diğer kek harçlarına göre daha sıvı ve akışkan bir kıvamda olmalıdır.

About the Author

You may also like these