Istanbul yüksek islam enstitüsü

Yüksek islam enstitüsü ne zaman kapatıldı?

İmam-Hatip okulları mezunlarını kabul eden dört yıl süreli enstitüyü Konya (1962), Kayseri (1965), İzmir (1966), Erzurum (1969), Bursa (1975), Samsun (1976) ve Yozgat (1980) Yüksek İslâm enstitüleri takip etmiş, Yozgat Yüksek İslâm Enstitüsü 1981'de bakanlıkça kapatılmıştır.

Yüksek islam enstitüsü kaç yıllık?

Dönemin Maarif Vekili Tevfik İleri'nin talimatıyla İstanbul Fatih'teki İmam-Hatip Okulu'nun binasında eğitime başlayan İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü, burada 7 yıl eğitime devam etmiş daha sonra 23 Ekim 1966'da, fakültenin faaliyet gösterdiği (Dekanlık ve Yunus Emre Binaları) Bağlarbaşı Kampüsüne nakledilmiştir.

Yüksek islam enstitüsü amacı nedir?

Yönetmeliklere göre Yüksek İslâm Enstitülerinin amaçları; “ İmam Hatip Liselerine meslek ve ahlâk dersleri, temel eğitim ikinci kademe ve orta öğretim kurumları din dersi öğretmeni” ile “Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra kuruluşlarında”, ayrıca, “Müze, vakıf, arşiv, kütüphane, fabrika, cezaevi ve benzeri …

Istanbul yüksek islam enstitüsü ne zaman kuruldu?

June 10, 1959 Istanbul Higher Islamic Institute/Founded

Yüksek islam enstitüsü ne zaman ilahiyat oldu?

İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Mezunları 60. Yıl Buluşması Yayın Tarihi: 14 Ekim 2019 1959 yılında açılan İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü 1982 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne dönüştü.

Yüksek islâm Enstitüsü kim kurdu?

Dönemin Maarif Vekili Tevfik İleri'nin “Bu müessese, milletimize İslamiyeti bütün halisiyetiyle telkin edecek münevver din adamları yetiştirecektir” cümleleriyle İstanbul İmam-Hatip Okulu'nun binasında eğitime başlayan İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü, Kabataş Fındıklı'daki Namık Kemal İlkokulu'nun üst katında yıllarca …

Islami ilimler Enstitüsü nedir?

İslami İlimler 4 yıllık bir lisans eğitimi programıdır. … İlahiyat Fakültesinde İslam ile birlikte Hristiyanlık ve Yahudilik gibi dinler de araştırılır. Bu bölümde ise İslam felsefesi, sosyolojisi ve kültürüne dair birçok ders bulunmaktadır.

About the Author

You may also like these