Iş göremezlik ödeneği şartları

İş göremezlik ödeneği almak için kaç gün prim?

2) Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması, 3) İstirahat süresi içinde işyerinde fiilen çalışmamış olması, 4) Doğum olayının (canlı ya da ölü) gerçekleşmiş olması gerekmektedir.

İş göremezlik ücreti ne kadar?

Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş, yatarak tedavilerde günlük 83 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.

Rapor parası almak için ne kadar çalışmak gerekir?

RAPOR PARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR NELER? İş göremezlik ödeneği alabilmek için, iş göremezlik raporu aldığınız tarihten 1 yıl önceki tarih içinde en az 90 gün prim yatırmanız gerekiyor. 1 ya da 2 gün gibi kısa sürelerde alınmış raporlar için Sosyal Güvenlik Kurumu iş göremezlik parası ödememektedir.

Rapor parası nasıl hak edilir?

RAPOR PARASI NASIL ALINIR? SGK'ya bağlı olarak çalışan kişinin iş yerinde başına gelen bir kaza veya hastalık sonucu rapor parası almaya hak kazanırlar. Sağlık kuruluşlarına giderek iş kazası veya iş hastalığı olanlar hekimler tarafından muayeneleri tamamlandıktan sonra iş görmemezlik raporu verilir.

Hastalık sigortasından geçici iş göremezlik ödeneği alabilmek için kaç gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olmalıdır?

Ancak 4/a (SSK) kapsamındaki sigortalılarının hastalık nedeniyle alacakları istirahat raporlarına rapor parası ödenmesi için iş göremezliğin (istirahatin / raporun) başladığı tarihten önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartı aranır.

10 gün rapor parası ne kadar 2020?

İş görülmezlik 1-2 gün için ödeme yapılmadığını bilmekteyiz. 10 günlük rapor parası 8 günlük olarak ödenmektedir. Primi asgari ücretten alınan birisine yatarak tedavisi için 10 gün hesaplamasına göre 477,04 TL ödeme yapılmaktadır. Ayakta tedavi için 636,00 TL ödeme yapılır.

Iş göremezlik ödeneği nasıl hesaplanır?

İlk üç aylık brüt gelir, son üç aylık prim gününe bölünür. Çıkan sonuçla raporlu olunan gün sayısı (-2 gün de hesaplanır) çarpılır. Çıkan sonuç ayakta tedavi olması halinde 2 ile çarpılıp 3'e bölünür ve alacağınız rapor parasını bulmuş olursunuz.

About the Author

You may also like these