Kadayıf şerbeti nasıl olmalı

Kadayıf tatlısının güzel olması için şerbet soğuk kadayıfın ise sıcak olması, şerbetin bu şekilde dökülmesi gerekir. Şerbet kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır. Soğukluk ölçüsü olarak şerbet parmağı yakmayacak kıvamda olmalıdır. Tatlı ve şerbet sıcak olursa tatlı hamurlaşır.

Kadayıf tatlısına şerbet sıcak mı dökülür soğuk mu?

Şerbetini içine tam çekip çıtır çıtır pişince hem damaklara hem de gözlere şenlik bir lezzete dönüşüyor. Kadayıf tatlısı bugün çayınızın yanına konuk olsun hadi! İçerisine ceviz ya da Antep fıstığı ilave ederek hazırlayabilirsiniz bu tatlıyı. En mühim püf noktası ise tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması.

400 gr kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

Kadayıf Tatlısı

  1. MALZEMELER. 400 gram kadar tel kadayıf. 200 gram kadar tereyağı …
  2. Şerbeti için: 2,5 su bardağı ile su. 2,5 su bardağı ile toz şeker. …
  3. NASIL YAPILIR? Şerbeti için; suyu ve toz şekeri iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte, 15 dakika kaynatın.

18-Jan-2016

Kadayıf şerbeti kaç dakika Kaynamalı?

Kadayıf tatlısı tarifi Nasıl yapılır? İşe tatlının şerbetini yapmakla başlayın. Şeker ve suyu tencerede karıştırıp orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın. İçine limon suyunu da ilave edip 2 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.

1 kilo kadayıf kaç bardak şeker?

Kadayıf Şerbeti: 6 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyu ile kıvamı gelinceye kadar kaynatınız. Kızartmış olduğunuz kadayıfın üzerine ılık olan şerbetin tamamını gezdirerek dökünüz. Tepsinin üzerini bir kapak veya tepsiyle kapatıp 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.

Tel kadayıf şerbet ne zaman dökülür?

Kadayıf tatlısının güzel olması için şerbet soğuk kadayıfın ise sıcak olması, şerbetin bu şekilde dökülmesi gerekir. Şerbet kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır. Soğukluk ölçüsü olarak şerbet parmağı yakmayacak kıvamda olmalıdır. Tatlı ve şerbet sıcak olursa tatlı hamurlaşır.

Kadayıfın hamur olmaması için ne yapmalıyız?

Kadayıfı bir güzel kızarınca fırından alalım ve ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti dökelim. İlk sıcaklığının gitmesini mutlaka bekleyin yoksa tüm emekler boşa gider hamur olur.

400 gr kadayıfa ne kadar şeker konur?

3.5 su bardağı toz şeker.

About the Author

You may also like these