Kan bağışı için şartlar

Kimler kan bağışı yapamaz?

YAŞAM BOYU KAN VEREMEME DURUMLARI Kanama diatez'i (Kanama eğilimi) olanlar ömür boyu kan veremezler. Kronik nefrit ve pyelonefritli hastalar kan veremez. Malign (Habis) hastalığı olanlar, gönüllü donör olarak kabul edilmezler. Epilepsi hastaları, kan veremezler.

Kan bağışı için aç mı tok mu?

Bağıştan önce ne yediğiniz önemli değildir ancak ve susuz kalmamak sonrasında enerjinizin yerinde olması için önemlidir. Özellikle bağış sırasında çok sıvı kaybettiğinizden sonrasında bol bol su içmeniz önerilir.

Kimler kan bağışı yapabilir?

Kimler kan bağışında bulunabilir? 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. (19 yaşından gün almak, 65'ini doldurmamak gerekir.) İlk kez kan bağışında bulunacaklar için üst yaş sınırı: 61 yaşından gün almamış olmalı.

Kaç defa kan verince altın?

15.1- 10 defa kan bağışında bulunanlara bronz, 15.2- 25 defa kan bağışında bulunanlara gümüş, 15.3- 35 defa kan bağışında bulunanlara altın madalya verilir.

1 ünite kan kaç dakikada verilir?

Kan alma işlemi yaklaşık 4-8 dk sürer. Her kan bağışında sadece 1 ünite kan bağışlanmaktadır. 1 ünite kan yaklaşık 450 ml ± 'dir. İşlem sona erdiğinde size belirtilen süre kadar yatakta ve yine belirtilen süre kadar ikram alanında dinlenmeniz gerekmektedir.

Kan verirken nelere bakılır?

Gönüllü olarak bağışlanan kanlar tarama laboratuarında Hepatit B, Hepatit C, AIDS (HIV) ve Frengi (Sifiliz) enfeksiyonları yönünden test edilir. Bu testlerde pozitiflik saptanması durumunda kan örnekleri doğrulama laboratuarına gönderilir.

Kan vermeden önce ne yapılır?

Laboratuvar tetkikleri için 10 – 12 saatlik açlık sonrası sabah kan veriniz. Tetkik için hastanemize gelmeden önce ağır ve zorlayıcı egzersiz yapmayınız; kan vermeden önce yarım saat kadar dinlenmiş olunuz. Gece saat 21:00'den sonra su hariç hiçbir şey yemeyiniz ve içmeyiniz.

About the Author

You may also like these