Karın ana damarı balonlaşması belirtileri

Eğer karın içindeki bu baloncuk yeterli büyüklükte ise karın ağrısı, mide bulantısı, iştahsızlık, bacaklarda uyuşma, bacaklarda üşüme, karın duvarında kalp nabızlarını hissetme gibi şikayetler ortaya çıkar. Anevrizmanın içinde pıhtı oluşur ise bu pıhtı bacaklara gidip bacak damar tıkanmaları yapabilir.

Karın anevrizma Nasıl Anlaşılır?

Karın bölgesindeki anevrizmalara biz Abdominal Aort Anevrizması (AAA) deriz. AAA patlarsa, şikayetler karnın alt kısmında veya sırtta ani ve şiddetli ağrı, bulantı ve kusma, ciltte terleme, baş dönmesi ve ayağa kalkınca artmış kalp hızı şeklinde olur.

Karın ana damarı Balonlaşması neden olur?

Bir arterin (atar damar) çapının normal çapından P oranında artması anevrizma (balonlaşma) olarak adlandırılır. Büyük çoğunluğunda sebep damar duvarındaki esnekliği sağlayan maddelerin yaşla birlikte azalmasıdır.

Karnımızda kalp gibi atan şey nedir?

Abdominal aort anevrizması olan ve fazla kilolu olmayan bir hasta elini karnına koyduğu zaman orada kalbinin attığını hisseder. Güçlü bir nabız alır. Farklı nedenlerle bağ dokusu zayıfladığı için aort genişlemeye başlar. Ailesinde bu hastalık olanların kendisinde de bu hastalığın olma ihtimali oldukça yüksektir.

Karın anevrizma hangi doktor bakar?

Bu gibi durumlarda vakit kaybetmeden bir nöroloğa veya beyin cerrahına başvurmak hayati önem taşıyor.

Karın anevrizma nedir?

Anevrizma: Damarın genişlemesi ve balonlaşması, demektir. Yani, karın içinden geçen vücudun en büyük atardamarı olan aortanın genişlemesidir. Damardaki bu genişleme ilerleyicidir ve ölümcül kötü sonuçlara varabilecek ciddi bir durumdur.

Aort anevrizması nasıl anlaşılır?

AORT ANEVRİZMASI BELİRTİLERİ Hastalıkta genellikle bir belirti görülmez. Fakat karın içindeki aort anevrizmalarında karından bele doğru yayılan devamlı bir ağrı veya karın bölgesinde dışarıdan da görülebilen bir titreme görülebilir. Ya da hasta elini karnına koyduğunda bir top vuruyormuş gibi bir his oluşabilir.

Karında hareketlilik hissi neden olur?

Karındaki hareketlilik hissinin en sık karşılaşılan nedeni Huzursuz Bağırsak hastalığıdır. Söz konusu probleme genelde masa başı iş sahibi bireylerde rastlanılmaktadır. Çoğunlukla iş stresi bu rahatsızlığı tetiklemektedir. Buna bağlı olarak şişlik, karın sertleşmesi ve kabızlık hissiyatı baş göstermektedir.

About the Author

You may also like these