Kefilli senet örneği

Kefilli senet nasıl düzenlenir?

Kefilin isim, soyisim, TC kimlik numarası ve adresinin yazılması gerekir. Kefil şirketse; vergi dairesi ve vergi numarasının yazılması gerekir. Kefil olarak imza atan kişinin şirket yetkilisi olduğu; yetkileri arasında kefaletle şirketi borç altına sokma yetkisinin olduğunun tespit edilmesi gerekir.

Senette kefil nereye imza atar?

Senet için bir kefil varsa bilgilerini senedin uygun alanına yazın. Senet doldurma işlemi sona erdikten sonra sağ alt köşeye iki tane imza atmanız gerekecek. Bir kefil varsa imza attığınız kısmın üst tarafına kefilin imzasını da almak gerekir.

Senette kefil olması şart mı?

Senet üzerinde borçlunun ve eğer kefil isteniyorsa kefilin imzası bulunmalıdır. Senette kefil zorunlu olmayabilir ancak kefil isteniyorsa kesinlikle imzalaması gerekir. … Eğer böyle bir durum olursa senet direkt geçersiz sayılır. Kendi güvenliğiniz açısından da senedi silinmeyen kalemler ile doldurmanız gerekir.

Senet nasıl hükümsüz olur?

Keşide tarihi yani düzenleme tarihi yazılmamış ise senet direk geçersiz hale gelir. Bu senedin geçerli olabilmesi için, hiçbir yerinde kazıntı, silinti olmaması gerekir. Eğer bir senedin üzerinde kazıntı silinti var ise bu senet geçersiz hale gelir, düzenleme tarihi belirtilmemiş ise bu senette geçersizdir.

Senette kaç imza olması gerekir?

Uygulamada, düzenlenen senetlere çift imza atıldığı görülmektedir. Senede iki imza atılmasının hiçbir hükmü yoktur. Tek imza atılan senet de geçerlidir.

Geçerli bir senet nasıl olur?

Senedin Geçerlilik Şartları

  • 1.Bono Ya da Emre Yazılı Senet Kelimesi Yer Almalıdır. …
  • 2.Kayıtsız Şartsız Bir Ödeme Vaadi Olmalıdır. …
  • 3.Lehtarın Adı ve Soyadı Yer Almalıdır. …
  • 4.Düzenleyenin İmzası Bulunmalıdır. …
  • 5.Düzenleme Günü Belirtilmelidir. …
  • 1.Senedin Düzenleme Yeri. …
  • 2.Senedin Ödeme Yeri.

Senet kefil olarak imza atmak ne olur?

6762 Sayılı T.T.K.nun 614/1. maddesine göre; “Aval veren kimse, kimin için taahhüt altına girmişse tıpkı onun gibi mesul olur.” … Bono üzerine “kefil” ibaresi konsa dahi bu, aval olarak nitelendirilir ve aval veren, bononun diğer borçlusuyla birlikte müteselsilen sorumlu olur ( T.T.K.614 ).

About the Author

You may also like these