Keçi tırnağı tarifi

Keçi Kulağı hamuru nasıl yapılır?

Un, yoğurt, tuz, sıvı yağ, kabartma tozu(kabartma tozunun üzerine yarım limon sık) ile kulak memesi kıvamında hamur yapın. üzerine nemli bir bez örterek 10-15 dakika bekletin. Hamurdan iki veya üç adet beze yapın, merdane ile yarım cm kalınlığında açın.

Kaz ayağı hamuru nasıl yapılır?

Yumurta süt ve tuzu bir kaba alarak iyice karıştırıyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu da ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 2 beze haline getiriyoruz ve oklava yardımı ile açarak ince bir hamur elde ediyoruz. Baklava dilimi şeklinde parçalara ayırıyoruz.

Keçi bacağı hangi yöreye ait?

şte birbirinden güzel hamur işi atıştırmalıklardan birisi de Çanakkale Mutfağında yöresel olarak yaygın olarak hazırlanan “keçi bacağı”dır. Çanakkale yöresinin geleneksel tadının büyük-küçük herkesin…

Kızartmalık hamur nasıl yoğrulur?

Kahvaltılık Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

  1. Kahvaltılık hamur kızartması için; derin bir kabın içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine yarım su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ve yarım paket kabartma tozu ekleyin. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. …
  3. Kestiğiniz hamurları kızgın yağ içine koyun.

Keçi Tırnağı hamuru nasıl yapılır?

Keçi Bacağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  2. Karışımın içine kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
  3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı olana kadar hamurun içine yedirin.
  4. Hamurun üzerini nemli bez ile örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Tuzlu lokma hamuru nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Derin bir kaseye yumurtayı kırın. …
  2. Bir su bardağı unu, kabartma tozu ve mayayla harmanlayıp ilave edin ve yoğurmaya başlayın. …
  3. Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalandırın.
  4. Kızartacağınız tencereye yağı koyun. …
  5. Kızaran lokmaları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını süzdürün ve sıcak servis yapın.

Keçi boynuzu hamuru nasıl yapılır?

Keçi Bacağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı çırpın.
  2. Karışımın içine kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
  3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı olana kadar hamurun içine yedirin.
  4. Hamurun üzerini nemli bez ile örtün ve 15 dakika dinlendirin.

About the Author

You may also like these