Keşan satır et yapımı

Kekik ve tuzu katılan satır et kıyması güzelce harmanlanır. Tel bir ızgara üzerine porsiyon nisbetinde alınan etler 1 cm kalınlığında olacak şekilde ızgaraya sıkıca tutturulur. Meşe odunu kömüründe arkalı önlü pişirilen satır et ya bütün olarak yahut iri kare dilimlere ayrılarak pilav ile servise alınır.May 31, 2016

Keşan satır et nasıl yapılır?

Kuşbaşı etin satırla kütüklerde kıyma kıvamına gelinceye kadar dövülmesi sonrası içerisine yalnızca tuz katılan satır et, tel ızgarada kor ateşle buluşuyor. Ustasının kıvamına gelinceye kadar pişirdiği kare şeklinde servis ediliyor.

Evde satır et nasıl yapılır?

Etten avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde düzleştirin. Etleri tel ızgaraya sıkıştırıp iki tarafını da (mümkünse meşe odunundan elde edilen kömürde) pişirin. Lezzetini biraz daha farklılaştırmak isterseniz içine kıyılmış soğan, maydanoz, biber ve domates ilave edebilirsiniz.

Satır köfte tavada nasıl yapılır?

Kızartma tavasına sıvı yağ döküp iyice yağın kızmasını bekliyoruz. Ardından köfte harcından aldığımız satır köfte toplarını köfte şekli verip kızgın yağın içerisine atıp, her tarafına eşit bir şekilde pişiriyoruz. Kızgın yağda pişen köftelerin kağıt havlu serilmiş tabağın içine alıp yağının süzülmesini sağlıyoruz.

Satır köfteye ne konur?

Satır Kıyma Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana eti sinirsiz.
  • 250 gr kuzu eti sinirsiz.
  • 1 adet soğan.
  • 3 diş sarımsak.
  • 1 çay kaşığı karbonat.
  • 1 çay kaşığı kara biber.
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

Satır Et hangi etten yapılır?

Satır et 90'lı yıllarda Keşan da yaratılmıştır. Satır eti diğer etlerden ayıran en büyük özellik lezzetidir. Kullanılan et Güney Trakya Bölgesi'nin doğal ortamlarında yetişen yonca, kekik, buğday, arpa ve mısır gibi doğal ürünlerle beslenen ve ağırlığı 40 kg civarında olan kıvırcık cinsi süt kuzularından sağlanır.

Satır kıyması nasıl?

Satır et yapılmak için kesilen kuzu'nun eti, buzdolabında artı 4 derecede iki gün bekletilir. Daha sonra özel bir satır ile tahta kütük üzerinde mercimek büyüklüğünde oluncaya kadar kıyılır. Hazırlanan 1 kg ete sadece 5 gram tuz atılır. Başka bir katkı maddesi karıştırılmaz.

Evde satır köfte nasıl yapılır?

Satır Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dana eti ve kuzu etini satırla ince ince kıyın.
  2. 2. ( …
  3. Bir yoğurma kabının içerisine dana eti, kuzu kol, soğan, sivri biber, maydanoz, karabiber, kekik, sarımsak ve tuzu ekleyerek 10 dakika yoğurun.

About the Author

You may also like these