Köye dönüş ev projesi

Köye dönüş projesi hangi illeri kapsıyor?

KDRP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan 14 ilimizi (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) kapsamaktadır. Proje ile ilgili ilk çalışmalar 1994-1999 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür.

Köye dönüş için nereye başvurulur?

Başvurular, projenin devam ettiği 2019-2023 yıllarında her yıl 1 Ocak 31 Mart tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır.

Devlet Hayvan veriyor mu?

Hibe Desteği Şartları: Büyükbaş en az 10-en fazla 50 baş anaç hayvan kapasiteli veya koyun ve keçi olarak en az 100 en çok 200 hayvan kapasiteli; Sıfırdan ahır yapımı veya tadilatı, … Gerekli makinelerin alımı için devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır. Devlet bu kapsamda çıkan masrafları P oranında üstleniyor.

Devlet Destekli hibe Kredi ve Teşvik Nasıl Temin Edilir?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Göç parası nasıl alınır?

Köye dönüş yardımları için bulunduğunuz ilin Valilik makamına ve Belediye Başkanlığı tersine göç bürolarına başvuruda bulunun. Genellikle köye dönüş yardımları maddi yardım şeklinde gerçekleşir. Bu da taşınma Belediye Nakliye Yardımı yardımıdır. Bazı belediyeler direk nakliye kamyonu tahsis etmektedirler.

Koyun başvurusu nasıl yapılır?

Söz konusu hayvanların alımı için başvurular, TİGEM'in internet sitesinden (www.tigem.gov.tr) alınmaya başlandı. Projeye göre, üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedeli avans olarak verilecek. Sözleşme imzalanacak yetiştiricilere kendi işletmelerinde TİGEM tarafından eğitim imkanı sağlanacak.

Göç yardımı için nereye başvurulur?

Göç yardımı için nereye başvurulur? Göç yardımı için bağlı bulunduğunuz ilin Belediye Başkanlığına başvurmalısınız. Belediye bünyesinde Tersine göç şubeleri bulunması gerekir. Belediye Başkanlıklarına telefon etmek sureti ile konu hakkında aydınlatıcı bilgiler edinebilirsiniz.

About the Author

You may also like these