Lise aşçılık bölümü dersleri

Lisede aşçılık bölümünde hangi dersler var?

Teorik dersler gastronomi bölümlerinde Gastronomiye Giriş, Hukuka Giriş, Temel Dünya Mutfakları Tarihleri, Yiyecek İçecek Kültürleri gibi derslerden oluşur; pratik dersler ise Gastronomiye Giriş, İleri Gastronomi, Dünya Mutfakları, Temel Pastacılık, İleri Düzey Pastacılık ve Modelleme gibi derslerden oluşur.

Lisede yiyecek içecek bölümü nedir?

Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.

Gastronomi hangi lisede var?

Gastronomi için gidilen bir lisenin önemi yok. Anadolu lisesinin sözel bölümüne ya da turizm bölümü, aşçılık bölümü olan meslek lisesine gidilebilir.

Aşçılık dersleri neler?

Aşçılık Programı-Ders İçerikleri

  • BAC 101 MUTFAK PLANLAMASI. …
  • BAC 102 TEMEL YİYECEK ÜRETİMİ II. …
  • BAC 103 GASTRONOMİ VE MUTFAK TARİHİ …
  • BAC 104 PASTANE ÜRÜNLERİ …
  • BAC 105 TEMEL YİYECEK ÜRETİMİ I. …
  • BAC106 TİCARİ MATEMATİK. …
  • BAC 107 BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMA. …
  • BAC 108 TİCARİ MATEMATİK.

Lisede aşçılık okuyanlar ne iş yapar?

Aşçılık mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler özel yemek işletmeleri ve devlet kurumlarıdır. Devlet kurumları içerisinde hastaneler, okullar, üniversiteler ve daha birçok çalışabilecekleri yer bulunmaktadır. Özel sektör içerisinde restoranlar, fabrikalar başlıca başvurulan yerleridir.

Yiyecek içecek hizmetleri bölümü mezunları ne iş yapar?

Yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun olanlar, konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, Pastanelerde, Özel ve kamu kuruluşlarının (hastane, okul, işyeri, fabrika, ordu vb.) mutfaklarında, Yemek fabrikalarında, Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

Yiyecek içecek hizmetleri alanı mezunu ne iş yapar?

Yiyecek ve içecek hizmetleri alanından mezun olanlar, konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, pastanelerde, özel ve kamu kuruluşlarının (hastane, okul, işyeri, fabrika, ordu vb.) mutfaklarında, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

About the Author

You may also like these