Oyun terapisi teknikleri pdf

Oyun terapisi çeşitleri nelerdir?

Oyun terapisi çeşitleri aşağıda sıralanmaktadır;

  • Çocuk Merkezli Oyun Terapisi.
  • Deneyimsel Oyun Terapisi.
  • Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi.
  • Filial Oyun Terapisi.
  • Theraplay Oyun Terapisi.

Apr 14, 2021

Oyun terapisi nasıl yapılır?

Oyun terapisi ve diğer pek çok terapi modelinde terapist görüşmeleri çocuk ile yapar, ebeveynlerle ayrıca görüşmeler gerçekleştirir. Filial Terapi modelinde ise anne ve babalar çocuklarının süreçlerinde etkin bir rol oynayarak onlarla özel oyun zamanları düzenlerler. Bu anlamda terapist ile birlikte çalışırlar.

Oyun terapisi Nedir PDF?

Bu da Filial terapi olarak adlandırılır. Sonuç olarak, oyun terapisi, oyun yardımıyla çocuğun iç dünyasını anlamak, kendisini ifade etmesine yardım etmek , kişisel-duygusal-fiziksel-bilişsel ve sosyal yönden olumlu bir gelişim sağlamak için yaratıcı bir terapidir.

Oyun terapisi odası nasıl olmalı?

Terapist gereken materyalleri bir çantada getirebilir. Ancak ideal bir oyun odası ses geçirmez, lavabonun olduğu, kolay temizlenebilen, aydınlık, dolapların ulaşabileceği yükseklikte olduğu bir oda olmalıdır. Açık raf sistemi ile çocukların oyuncakları rahatça görebildiği ve uzanıp alabildiği bir ortam olmalıdır.

Oyun Terapileri nelerdir?

Oyun ve oyuncaklar aracılığı ile çocukların kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel terapi türüne “oyun terapisi” denir. Oyun terapisi, çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini oyun ile ortaya koymalarını amaçlar.

Oyun terapisi hangi yaş aralığı?

Oyun terapisi genelde, 2 ve 11 yaşları arasındaki çocuklarda uygulanır. 2 yaş çocuğun genellikle oyun oynamaya başladığı yaştır. 11 yaşından büyük çocuklarda da bazen, yaşadığı soruna göre oyun terapisi tercih edilebilir.

Evde oyun terapisi nasıl yapılır?

Evde oyun terapi

  1. 1) Çocuğun yönlendirdiği serbest oyunlara eşlik ederek. …
  2. 2) Çocuğun belli zamanlardaki gelişimine uygun oyuncakları sunarak. …
  3. 3) Başına gelen olumsuz bir deneyimi tekrarlayan oyunlar oynayarak. …
  4. 4) Oyunu öğretme değil paylaşma imkanı olarak görerek. …
  5. 5) Bol hareketli oyunlar oynayarakın.

Mar 7, 2019

About the Author

You may also like these