Pancar küspesi mi mısır silajı mı

Pancar küspesinin faydaları nelerdir?

Şeker pancarı küspesinin sindirim derecesi de yüksektir ve maliyeti düşüktür. Hayvanlara kışın genelde saman türü kuru yemler verilmektedir. Şeker pancarı küspesi hayvanlqrın kışın yaş yem ihtiyacını karşılar. Şeker pancarı küspesi saman ve türlerinin hayvanlar tarafından daha kolay tüketilmesine yardımcı olur.

Pancar küspesi hangi hayvanlara verilir?

Kullanılacak küspe miktarı hayvanların cinsine ve ırkına göre değişmektedir. Bununla birlikte süt ve besi ineklerine günde 20 kilogram ile 30 kilogram, düvelere 10 ile 12 kilogram, danalara5 ile 6 kilogram şeker pancarı küspesi verilebilmektedir. Buzağılara ise 4. aydan itibaren verilmeye başlanabilir.

Pancar küspesi nedir?

Pancar küspesi, hayvanların tüketimine sunulan şeker fabrikası yan ürünüdür. Pancar küspesi süt ve besi sığırlarında kullanılan hayvanların iştahla yediği sindirimi kolay en ucuz kaba yem kaynağıdır.

Şeker pancar küspesi koyuna verilir mi?

Şeker pancarı silajı, süt ve besi sığırları ile koyunların kaba yem ihtiyacının karşılanmasında rahatlıkla kullanılır.

Pancar posası nedir?

PANCAR POSASI (KÜSPE) Kuru ve yaş olarak hayvanların tüketimine sunulan şeker sanayi yan ürünü olan pancar posası enerjisi yüksek süt ve besi sığırlarında yaygın olarak kullan hayvanların severek tükettiği sindirim derecesi yüksek ucuz bir yem kaynağıdır. Hayvan yetiştiricileri arasında 'küspe' olarak bilinir.

Kuzuya pancar küspesi verilir mi?

Bir aylık kuzuya sizin tabirinizle küspe bizim tabirimizle pancar posası yedirmeniz uygun değildir. Bu hayvanların işkembeleri henüz bu tip yemleri sindirecek durumda değildir. … Ayrıca yaş yemlerin zaten küçük olan mideyi doldurarak diğer yemlerin yenmesini engelleyici etkileri de olabilir.

Besiye silaj verilir mi?

Mısır silajı , hayvancılığı gelişmiş ülkelerde besi sığırlarının beslenmesinde kullanılan en önemli kaba yem kaynaklarından biridir. … Ayrıca, silaj yapımı sırasında ve silolamadan sonra uyulacak kurallara dikkat edilmediğinde meydana gelebilecek besin madde kayıplarının % 30'un üzerine çıkabildiği unutulmamalıdır.

About the Author

You may also like these