Polis hakkında yazı

Polis hangi mesleği yapar?

Polis Memuru vatandaşların güvenliğini ve kamu düzenini koruyan, düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir.

Polis kimdir ve görevleri nelerdir?

Polis, halkın emniyetini sağlamak ve ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, Anayasal düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirler almak üzere görev yapan kamusal hizmet birimi.

Tarihte polis ne anlama geliyor?

Polis (Yunanca ἡ πόλις), Eski Yunanistan'da bir şehir, veya şehir devleti. Kelimenin bir diğer anlamı ise böyle bir şehrin vatandaşlar topluluğu idi. Klasik Atina ve aynı dönemdeki şehirler için bu terim çoğu zaman "şehir devleti" olarak çevrilir. … Sosyal anlamda belli hakları olan vatandaşlar topluluğu.

Polis olmanın özellikleri nelerdir?

Polislik mesleğini seçecek kimselerin; kafa, kol ve kalbini dengeli ve uyumlu kullanabilen, insanların duygularını anlayabilen, duyarlı, sorumluluk duygusu güçlü ve dikkatli, disiplinli, meslek ahlakına bağlı, insanlara saygılı olmaları gerekmektedir.

Polislik mesleği nasıl yapılır?

İşte polislik sınavları için gereken şartlar:

  1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
  3. Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
  4. KPSS baraj puanını geçmek.
  5. Reşit olmak (18 yaş kanunu)
  6. 30 yaşını geçmemek.
  7. Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
  8. Ceza almamış olması

Dec 7, 2021

Polis olmak için ne yapmak gerekir?

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

PVSK ya göre polisin görev ve yetkileri nelerdir?

Polis, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Anayasa düzenine ve genel güvenliğine dair önleyici ve koruyucu tedbirleri almak, emniyet ve asayişi sağlamak üzere, ülke seviyesinde istihbarat faaliyetlerinde bulunur, bu amaçla bilgi toplar, değerlendirir, yetkili mercilere veya kullanma alanına ulaştırır.

About the Author

You may also like these