Seker pare yapilisi

Şekerpare nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Evde ve kolay şekerpare tarifi, malzemeleri şu şekildedir:

  1. Yarım paket margarin.
  2. 1 su bardağı pudra şekeri.
  3. 2 adet yumurta.
  4. 1 paket şekerli vanilin.
  5. 1 paket kabartma tozu.
  6. 4 yemek kaşığı irmik.
  7. 3 su bardağı un.

Apr 6, 2021

Şeker pare nasıl tarifi?

Şekerpare yapımı için ilk olarak yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Beyazını diğer yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın. Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin. Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Şeker Parenin şerbeti nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana kadar kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz.

Şeker Parenin yanina ne gider?

Şekerpare fırına verildiğinde 3, 5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Şerbet soğuyana kadar bekletilir. Fırından çıkan şekerparenin üzerinde dökülür. Yanına dondurma ile servis edebilirsiniz.

Şeker pare nasıl yapılıyor?

Şerbeti 10 dakika boyunca kaynatıyoruz. Sonra üstüne limon sıkıp 7-8 dakika daha kaynatıyoruz ve ılınmasını bekliyoruz. Şekerpareleri fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üstüne döküyoruz. Üstünü kesinlikle kapatmıyoruz.

Hazır şekerpare şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu?

Şerbet, 5 dk. kaynatılarak Şekerpare üzerine sıcak olarak dökülür. Yarım saat üzeri kapalı olarak Şekerparenin şerbetini çekmesi beklenir. Tatlınız servise hazırdır.

Irmikli şekerpare tatlısı nasıl yapılır?

Şekerpare (İrmikli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tarif için ilk önce tatlının şerbeti yapılır. …
  2. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve içerisine limon suyu eklenip ortalama 15-20 dakika kaynatılır.
  3. Ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  4. Hamuru için bir kabın içine un hariç bütün malzemeler eklenip elle güzelce yoğrulur.

About the Author

You may also like these