Selanik tatlısı tarifi

Rum tatlısı nasıl yapılır?

Önce şerbetini hazırlayalım. 1, 5 bardak şeker ve 2 bardak su kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Keki için yumurta ve şeker çırpılır. Ceviz hariç tüm malzeme eklenip karıştırılır en son ceviz eklenip karıştırılır. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Selanik susamlı tatlı nasıl olur?

Selanik Susamlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve irmiği karıştırın.
  2. İçerisine toz fındık, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ekleyip, hamuru fazla zedelenmeden yoğurun.
  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve cevizden biraz büyük parçalar koparıp, yuvarlayın.

Girit tatlısı nasıl yapılır?

Lorlu girit tatlısı yapılışı Toz şeker, su ve çubuk tarçını tencereye alarak 15-20 dakika kaynatınız. Ateşten almadan limon suyunu ekleyiniz ve 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakınız. Fırın tepsisini bol tereyağı ile yağlayınız. Loru çukur bir kaba alarak tarçını ekleyiniz ve karıştırınız.

Sultan tatlısı malzemeleri nelerdir?

Sultan Tatlısı için Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker.
  • 2 adet yumurta.
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi.
  • 1 su bardağı irmik.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 paket vanilya.

Kıbrıs tatlısı hangi borcama yapılır?

Kıbrıs Tatlısı (Fındıklı- Büyük Dikdörtgen Borcam İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 4 adet yumurta.
  2. 1 su bardağına yakın şeker.
  3. 1 su bardağına yakin sıvı yağ
  4. 1, 5 su bardağı galeta unu.
  5. 1 su bardağı kırılmış fındık.
  6. 1, 5 su bardağı hindistan cevizi.
  7. 1, 5 paket kabartma tozu.

Apr 2, 2018

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır malzemeleri?

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 3adetyumurta.
  2. 1/2su bardağıtoz şeker.
  3. 1/2su bardağısıvı yağ
  4. 1su bardağıhindistan cevizi.
  5. 1su bardağıgaleta unu.
  6. 1su bardağıceviz içi (ince çekilmiş)
  7. 1paketkabartma tozu.

Mar 22, 2021

Boşnak tatlısı nasıl olur?

Naburnaca (Boşnak Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaya şekeri çırpın. …
  2. Yağı ekleyin çırpın ve mikseri kapatın.
  3. Kabartma tozu ve karbonat koyun ve hiç beklemeden üzerine birkaç damla limon sıkın. …
  4. Küçük ceviz kadar koparıp elinizle yuvarlak yapın. …
  5. Sonra bunu kevgire koyup bastırın şekil alması için.

About the Author

You may also like these