Soba yakmanın püf noktaları

Sobayı mutlaka odun ya da tahta parçası kullanarak üstten tutuşturun. Kömürün yanması güç olur düşüncesi ile tutuşturmaya benzin, gaz yağı, mazot gibi kimyasal yakıtlar kullanmayın. Soba tutuşurken üst kapak ve alt kapak açık olmalı, tutuştuktan sonra tam yanma gerçekleşince üst kapak kapalı, alt kapak açık olmalıdır.Jun 18, 2019

Soba en kolay nasıl yakılır?

Sobanın alt ve üst kapağı açıkken, kuru odunları hava alacak şekilde kovaya veya yakılacak alana diziniz. Odunlar, hava alacak şekilde dizildikten sonra, odunların üzerine talaş, odunların daha hızlı tutuşmasını sağlayacaktır. Artık bir çıra parçasını kibritle ya da çakmakla yakmak gerekir.

Sobanın üstündeki kapak ne işe yarar?

Soba iyice tutuşturulduktan sonra üst kelebek kapatılıp alt kelebek ısınma ihtiyacına göre ayarlanarak sobanızı az veya çok yanmasını temin edebilirsiniz. Bu şekilde bir saat yandıktan sonra havalandırma deliklerini kapatırsanız 5-6 saat kadar uyuma durumunda kalmasını sağlayabilirsiniz.

Soba uzun süre nasıl yanar?

Kömürü kullanmadan 4-5 gün önce torba ağzını açıp, havalanıp kurumasını sağlayın. Soba da daha verimli yanacaktır. Sobanın içerisine 2/3 oranında kömür doldurun. Kömürün üzerine tahta parçaları koyarak tutuşturun, güç yakıtları kullanmamaya özen gösterin.

Jel ile soba nasıl yakılır?

Kullanılacak olan odun ya da kömürün arasına ortalama 25 ml kadar tutuşturucu jel dökün. Tekrar üzerine kömür ya da odun yerleştirmek için yaklaşık 1 dakika bekleyin.

Soba en hızlı nasıl yakılır?

Sobayı mutlaka odun ya da tahta parçası kullanarak üstten tutuşturun. Kömürün yanması güç olur düşüncesi ile tutuşturmaya benzin, gaz yağı, mazot gibi kimyasal yakıtlar kullanmayın. Soba tutuşurken üst kapak ve alt kapak açık olmalı, tutuştuktan sonra tam yanma gerçekleşince üst kapak kapalı, alt kapak açık olmalıdır.

Soba bacasını ne temizler?

Sobanız sönükken ve soğuduğunda sobayı kalıp sabunlu suyla ıslatılmış mikro fiber bez ile silebilirsiniz. Eğer sobada cam bölümler var ise bu alanları amonyaklı bezlerle silmeniz gerekecektir. Soba kullanan kişiler ayda 1 kere soba borularını çıkartıp iç kısımlarını temizlemeli ve baca temizliği yapmalıdırlar.

Sobaya sabun atılırsa ne olur?

Boruların ve bacanın temizlenmesi için ayda bir kez kömürlerin iyice tutuştuğu anda bir kalıp sabunu sobaya atarsanız borular ve baca temizlenecektir.

About the Author

You may also like these