Tencerede taş gibi yoğurt nasıl yapılır

1 tahta kaşığı yoğurdumuzu direkt tencereye koyalım bir iki karıştıralım içinde erisin. Sonra kapatalım 3-4 saat kadar bekletelim kontrol edip buzdolabına kaldıralım. Bir gün beklesin kaşık değdirmeyin. Bekledikçe çıkan suyu alıp dökelim.5 Feb 2019

Yoğurdun taş gibi olması için ne yapmak lazım?

Yoğurt mayalarken ideal süt ısının 40 derece olması gerekir. Aynı zamanda yoğurdun sulanmasını önleyen bir diğer detay da yoğurdun mayası süte katılırken yarım çay kaşığı tuzu mayaya ekleyip öyle süte karıştırın. Az miktarda da olsa tuz yoğurdun sertleşmesine yardımcı olacaktır.

Çelik tencerede yoğurt olur mu?

Yoğurt sütünün mutlaka çiftçiden alınması gerekmektedir. Marketlerde satılan UHT ve Pastörize sütlerden kaliteli yoğurt yapmak mümkün değildir. Sütün kaynatılacağı tencerenin mutlaka kalın tabanlı paslanmaz çelik tencere olması gerekmektedir. … Çelik tencerede sütün devamlı karıştırılması en doğru olandır.

Yoğurt hangi kapta daha iyi tutar?

Yoğurt mayalamakta kullanacağınız kabın yapısı da son derece büyük öneme sahiptir. Plastik ve cam kaplar tercih etmemelisiniz çünkü bu kaplar ısı seviyesini koruyamayacağından dolayı yoğurdunuzun kıvamında problemlere neden olabilir. Emaye ya da çelik kaplar kullanmak, yoğurt mayalama için ideal bir seçim olacaktır.

Tencerede yoğurt kaç saatte mayalanır?

Yoğurt mayalandıktan ve kapağı kapandıktan sonra ılık yerde, oynatılmadan bekletilmelidir. Bütün şartlar sağlandığında minimum 8 saat içerisinde yoğurt mayalanır.

Yoğurt Mayalarken tuz neden konur?

Küçük bir kapta yoğurt mayasını, şekeri ve yeteri miktarda tuzu karıştırın. Şeker kullanmak, mayayı aktifleştirir ve daha iyi bir kıvam almasını sağlar. Tuz kullanmak ise yoğurdun ekşimesini engeller. Bir tutam tuz kullanmak yeterli olacaktır.

Yoğurdun ekşi olması için ne yapılmalı?

Kaynatılan sütün yeterince ılımasına fırsat verilmeden, sıcakken mayalama işlemi yapılırsa, yoğurdun tadı ekşi olur. Hafif ekşi veya tatlı yoğurt sevenler için sütün sıcaklığı farklı ayarlanabilir. Birkaç sefer farklı sıcaklıklarda mayalama yaparak, damak zevkinize en uygun sıcaklığı belirleyebilirsiniz.

Çelik tencerede süt kaynatılır mı?

Çelik tencerede süt kaynatırken: Tabanının diğer kısımlarından daha yüksek ısıda olması sebebi ile aslında bu tencere tipi aynı zamanda sütün dibini tutturan en büyük sebeplerden de biridir. Çelik tencerede sütün dibinin tutmadan kaynaması için kesinlikle kısık ateşte ve karıştırılarak pişirilmesi gerekir.

About the Author

You may also like these