Un süt şeker muhallebi

Evde kolay muhallebi nasıl yapılır?

Süt, un, şeker, yağ, vanilya ve nişastayı tencereye döküp soğukken karıştırıyoruz. Daha sonra ateşe koyup kaynayana kadar iyice karıştırıyoruz, topaklanmamasına dikkat ediyoruz. Kaynayınca soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca daha iyi kıvam için blender ile çekip kaselere servis ediyoruz.

Nişastasız muhallebi tarifi nasıl yapılır?

Süt, un ve şekeri içi geniş bir tencerede birleştirin. Ocağa koymadan önce soğuk olarak karıştırın böylece piştiğinde topaklanmasını önleyeceksiniz. Ocağa alın baloncuk olana kadar karıştırın. Muhallebi olduktan sonra önce vanilyayı ve ardından tereyağını atın tekrar karıştırın.

Iki kişilik muhallebi nasıl yapılır?

Tencereye sütü unu şekeri koyup çırpıyoruz hiç topaklanma bırakmıyoruz ocağa alıp kaynayana kadar çırpıyoruz (çok çırptığım için topaklanma olmadı)tereyağını ve vanilyayı da koyup altını kapatıyoruz. Kupaya rondoda çektiğimiz kurabiyeden biraz koyup üzerine yarısına gelecek şekilde muhallebi döküyoruz.

Unla yapılan muhallebi nasıl yapılır?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : Bir tencereye süt, un ve şeker karıştırılarak, unun topaklaşmaması için iyice ezilir. Orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır, kaynadıktan sonra hafif ateşte 1-2 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Tencere ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Muhallebi malzemeleri nelerdir?

En Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker.
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı un.
  • 4,5 su bardağı süt.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya.

Oct 15, 2017

Muhallebiye ne kadar un konur?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt.
  • 4 yemek kaşığı nişasta.
  • 4 yemek kaşığı un.
  • 1 su bardağı şeker.
  • 1 paket vanilya.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Hindistan cevizi.

May 27, 2021

4 kişilik muhallebi nasıl yapılır?

Sütün içerisine dört yemek kaşığı nişasta ,iki yemek kaşığı un, bir su bardağı şeker , iki paket vanilya eklenir ve ocağın üzerine alınarak sürekli karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebi kaselere bölüştürülür. Tamamen soğuduktan sonra servis yapılır.

About the Author

You may also like these