Çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir.20-Feb-2021

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar fiyat?

Çekme belgesi olan aracın, trafikte kullanılmaya başlanması için ortalama 1000 TL masraf yapılması gerekmektedir. Trafiğe geri dönebilmesi için EK-1 belgesi hazırlanmalıdır. Hazırlanan belge için 10 TL harç bedeli talep edilmektedir. Şoförle odasından alınması gereken dosya için 10 TL masraf ücreti talep edilir.

Çekme belgeli araç nasıl alınır 2021?

İşte çekme belgesi nasıl alınır sorusunun aşamaları:

  1. Önce bandrol (Denetim Pulu) almalısınız.
  2. Varsa tüm trafik borçlarını ödemelisiniz.
  3. Vergi borçları ödenir ve borcu yoktur belgesi alınır.
  4. Eski tescil belgesi, diğer trafik belgeleri ve plakası ''Trafik Tescil Birimine'' teslim edilir.

Motor Çekme Belgesi nasıl alınır?

Şoförler ve Otomobilciler Odası'na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz. EK-1 Formu olarak da bilinen bu belgeyi el yazısı kullanmadan daktilo veya bilgisayar yazısıyla doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doldurduktan sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmalısınız.

Çekme belge ücreti ne kadar?

Çekme belgesi için notere yapılan müracaatlar yaklaşık 5 dakika içinde tamamlanmaktadır. Yapılan işlemlerin vergi dairesindeki sisteme yansıması yarım saati bulur. Notere ödenen çekme belgesi alma ücreti 55 TL'dir.

Çekme belgeli araç nasıl satın alınır?

Çekme belgesi alan aracın plakası Trafik Müdürlüğüne teslim edilir ve istenen bir süre boyunca araç MTV, yani bandrol kullanmadan bir garajda bekletilebilir. Çekme belgesi olan araçlar ancak noter satışı ile satılabilir. Daha sonra aracın tescil belgelerini almak için Trafik Şube Müdürlüğüne başvurulur.

Çekme belgeli araca geçici plaka nasıl alınır?

Bu belge imalatçı ve bayilerine tecrübesi yapılacak araçlara, depo gümrük satış yerleri, teşhir yeri ve benzeri gibi yerler arasında sürülecek araçlar için verilir.

  1. Dilekçe.
  2. Harç Makbuzu.
  3. Garanti belgesi.
  4. Yeterlilik Belgesi.
  5. Sigorta (Araç Cinsine Göre)
  6. Oda Sicil Kayıt Sureti.
  7. İmza Sirküsü …
  8. Geçici Plaka.

Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılır?

Çekme belgeli araçların satışları plakalı araçlar ile aynıdır. Noter satışı yapılır. Ardından trafik tescil işlemleri için ilgili trafik şube müdürlüğüne müracatta bulunulur. Ekstra olarak yapılması gereken sadece aracı muayene istasyonlarında muayeneye götürmektir.

About the Author

You may also like these