Enginar dolması tarifi etli

Dana Etli enginar Yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle kuşbaşı etler küçük küçük doğranır, tencerede suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince zeytinyağı ve 2 çay bardağı sıcak su ile güzelce yumuşayana kadar pişirilir. Pişmesine yakın yemeklik doğranmış soğan da ilave edilir ve kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra 4 e bölünmüş enginarlar da eklenir.

Enginar dolması ne kadar sürede pişer?

Büyük ve derin bir tencereye dört adet enginarı da oturtun, 300 ml. su ve 2 adet limonun suyunu ekleyin. Tencerenin ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Taze enginar yemeği nasıl yapılır?

Kaynayan suya 1 limon suyunu ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra suda beklettiğimiz enginarı ekliyoruz. Enginarın ardından 3 yemek kaşığı pirinci de ekleyip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte enginar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Enginar dolmasına ne kadar su konur?

Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler 3/4su bardağısıcak su. 1adetorta boy limon.

Yapraklı enginar yemeği nasıl yapılır?

Düdüklü tencereye yağı koyup çok küçük doğradığımız soğanları kavurun. Unu ekleyin, kavurun. Ardından 1 buçuk su bardağı suyu ve yarım limonu ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Dörde böldüğümüz enginarları da tencereye koyup kapağını kapatın ve 20-25 dakika pişirin.

Enginar haşlama nasıl yapılır?

Haşlama yönteminde ise çok daha hızlı bir sürede yenmeye hazır hale geliyor. Enginarlarınızın uygun şekilde temizleyip saplarını kısalttıktan sonra içi kaynayan su dolu, birkaç damla limon ilave edilmiş suyun içerisine koyun ve enginarın yaprakları yumuşayana kadar pişirin.

Saplı enginar yemeği nasıl yapılır?

Yıkadığımız enginarları süzüp düdüklü tencereye koyuyoruz. Düdüklü tencereye koyduğumuz enginarların hafif üzerine çıkacak kadar su ilave ediyoruz. Yarım saat kadar düdüklü tencerede haşlıyoruz ve haşladıktan sonra suyunu bir kenara süzüp bırakıyoruz. Arzu edilirse düdüklüde haşladıktan sonra suyunu içebilirsiniz.

About the Author

You may also like these